Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Herentals, bekend van de LU- koekjes (Cent, Cracotte, Heudebert, Prince, Pim’s, Tuc, Baudoir, Cha-cha, etc.), gaf de opdracht aan INDUSTRIUM om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van de mogelijke warmterecuperatie uit de uitgaande gassen van de bakovens.

Client

Mondelez Belgium

Localisation

Herentals

Services
Aucun élément n'a été trouvé.
Secteurs
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Herentals, bekend van de LU- koekjes (Cent, Cracotte, Heudebert, Prince, Pim’s, Tuc, Baudoir, Cha-cha, etc.), gaf de opdracht aan INDUSTRIUM om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van de mogelijke warmterecuperatie uit de uitgaande gassen van de bakovens.

Er is gekozen om deze studie uit te voeren op de Prince lijnen omdat op deze bakovens de uitgaande gassen een temperatuur hebben van ca. 225 °C. Gezien het relatief beperkte debiet per schouw, is geopteerd om alle uitgaande gassen eerst samen te brengen en pas dan een warmtewisselaar te voorzien. Na een diepgaande studie met uitvoerige meetcampagne en pinch analyse is berekend dat een thermisch vermogen van ca. 500 kW kan worden uitgewisseld met water. De warmte hieruit wordt gebruikt om warm proceswater via een warmtewisselaar en buffervat op te warmen voor de fabriek. Op jaarbasis kon op deze wijze ca. 14.500 GJprim worden bespaard rekening houdende met het meerverbruik aan elektriciteit.

De terugverdientijd van het project lag rond de 3,5 jaar. Op basis van deze studie kon een extrapolatie gemaakt worden om deze maatregel toe te passen op de andere bakovens in de fabriek.

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Partager

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Herentals, bekend van de LU- koekjes (Cent, Cracotte, Heudebert, Prince, Pim’s, Tuc, Baudoir, Cha-cha, etc.), gaf de opdracht aan INDUSTRIUM om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van de mogelijke warmterecuperatie uit de uitgaande gassen van de bakovens.

Client

Mondelez Belgium

Localisation

Herentals

Services
Aucun élément n'a été trouvé.
Secteurs
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Herentals, bekend van de LU- koekjes (Cent, Cracotte, Heudebert, Prince, Pim’s, Tuc, Baudoir, Cha-cha, etc.), gaf de opdracht aan INDUSTRIUM om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van de mogelijke warmterecuperatie uit de uitgaande gassen van de bakovens.

Er is gekozen om deze studie uit te voeren op de Prince lijnen omdat op deze bakovens de uitgaande gassen een temperatuur hebben van ca. 225 °C. Gezien het relatief beperkte debiet per schouw, is geopteerd om alle uitgaande gassen eerst samen te brengen en pas dan een warmtewisselaar te voorzien. Na een diepgaande studie met uitvoerige meetcampagne en pinch analyse is berekend dat een thermisch vermogen van ca. 500 kW kan worden uitgewisseld met water. De warmte hieruit wordt gebruikt om warm proceswater via een warmtewisselaar en buffervat op te warmen voor de fabriek. Op jaarbasis kon op deze wijze ca. 14.500 GJprim worden bespaard rekening houdende met het meerverbruik aan elektriciteit.

De terugverdientijd van het project lag rond de 3,5 jaar. Op basis van deze studie kon een extrapolatie gemaakt worden om deze maatregel toe te passen op de andere bakovens in de fabriek.

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Oups ! Un problème s'est produit lors de l'envoi du formulaire.

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Herentals, bekend van de LU- koekjes (Cent, Cracotte, Heudebert, Prince, Pim’s, Tuc, Baudoir, Cha-cha, etc.), gaf de opdracht aan INDUSTRIUM om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van de mogelijke warmterecuperatie uit de uitgaande gassen van de bakovens.

Client

Mondelez Belgium

Localisation

Herentals

Services
Aucun élément n'a été trouvé.
Secteurs
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur

Mondelez Herentals, bekend van de LU- koekjes (Cent, Cracotte, Heudebert, Prince, Pim’s, Tuc, Baudoir, Cha-cha, etc.), gaf de opdracht aan INDUSTRIUM om een haalbaarheidsstudie uit te voeren van de mogelijke warmterecuperatie uit de uitgaande gassen van de bakovens.

Er is gekozen om deze studie uit te voeren op de Prince lijnen omdat op deze bakovens de uitgaande gassen een temperatuur hebben van ca. 225 °C. Gezien het relatief beperkte debiet per schouw, is geopteerd om alle uitgaande gassen eerst samen te brengen en pas dan een warmtewisselaar te voorzien. Na een diepgaande studie met uitvoerige meetcampagne en pinch analyse is berekend dat een thermisch vermogen van ca. 500 kW kan worden uitgewisseld met water. De warmte hieruit wordt gebruikt om warm proceswater via een warmtewisselaar en buffervat op te warmen voor de fabriek. Op jaarbasis kon op deze wijze ca. 14.500 GJprim worden bespaard rekening houdende met het meerverbruik aan elektriciteit.

De terugverdientijd van het project lag rond de 3,5 jaar. Op basis van deze studie kon een extrapolatie gemaakt worden om deze maatregel toe te passen op de andere bakovens in de fabriek.

Mondelez Belgium Biscuits Production - fours à récupération de chaleur
Aucun élément n'a été trouvé.

Vous avez également été piqué par la technologie intelligente?

Rejoignez-nous pour repousser les limites et contribuer à faire la différence dans nos projets de premier plan.